obavijest hak-a

Prestali zimski uvjeti na autocesti Rijeka-Zagreb

06.03.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva u oba smjera prestali su zimski uvjeti te je dopušten promet kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom, javio je Hrvatski autoklub.

Za sav promet otvorene su A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje i Draga-Šmrika, Istarski ipsilon, Jadranska magistrala (DC8) te Paški i Krčki most.

U Gorskom kotaru, Lici, dijelu Hrvatskog primorja te središnje i sjeverozapadne Hrvatskoj mjestimice pada snijeg i kiša koja se smrzava na tlu, a usporeno se vozi na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac, čvora Gospić i tunela Sveti Rok i na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo 2 i Kikovica.

Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatskoj, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) između Rijeke i Zdihova i državnu cestu DC1 (dijelom Lička magistrala) na dionici Trakošćan-Jastrebarsko-Karlovac-Vaganac-Udbina-Gračac (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, za ostala vozila obavezna je zimska oprema).

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

  • +8
Napokon prestali zimski uvjeti na autocesti Zagreb - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima: sa BiH - Užljebić; Ličko Petrovo Selo, Maljevac, a sa Slovenijom - Jurovski Brod, Pribanjci, Prezid, Čabar, Brod na Kupi.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split,  Vis-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split.

Trajektna linija Split- Vela Luka- Ubli u 10, 30 sati iz Splita je otkazana.

Danas je uveden raniji polazak broda Sveti Salvestar na državnoj liniji s polaskom u 09,30 sati iz uvale Porat- Uvala Salbunara -Mezoporat-luka Komiža.