KRAĐA U APARTMANU

Prepoznali provalnika u restoranu pa pozvali policiju

02.05.2011 u 13:49

Bionic
Reading

U Istražni centar Županijskog suda u Puli u subotu je oko 21 sat priveden 18-godišnji Porečanin kojeg se osnovano sumnjiči da je provalom u apartman slovenskih državljana počinio kazneno djelo teške krađe

Naime, provala u apartman, koju su prijavila dvojica 23-godišnjih državljana Slovenije, dogodila se u četvrtak u večernjim satima u turističkom naselju na području Poreča. Kako je izvijestila PU istarska, provalnici su prikladnim alatom skinuli staklo na ulaznim vratima, nakon čega su iz apartmana otuđili dva novčanika s novcem, karticama i osobnim ispravama te mobitel marke Nokia, čime su dvojicu Slovenaca oštetili za oko 2 tisuće kuna.

Prilikom izlaska iz apartmana, oštećeni su mladići vidjeli počinitelje koji su uspjeli pobjeći. No mladi Slovenci su imali sreću pa su u subotu, u ugostiteljskom objektu u istom turističkom naselju, prepoznali jednu od osoba koja im je provalila u apartman. Odmah su pozvali policiju, a prepoznavanjem je utvrđeno da se radi o 18-godišnjaku s područja Poreča. Mladić je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.