TUŽNA VIJEST

Preminuo Ante Mrvica, dobri duh splitske luke

07.02.2021 u 15:51

Bionic
Reading

Bivši dugogodišnji koordinator Jadrolinije za splitsko područje Ante Mrvica (68) preminuo je u nedjelju ujutro u bolnici

Vijest o smrti Ante Mrvice objavio je Dalmatinski portal. Mrvica je bio poznat kao 'dobri duh splitske luke' i 'tata-mata za trajekte' a čitavoj je Hrvatskoj godinama bio poznat po televizijskim javljanjima u kojima je opisivao kakvo je stanje u luci tijekom turističke sezone, ima li gužvi, kasne li trajekti i slično.

U splitskoj luci proveo je 27 godina, a o svojem je poslu kazao: 'Uvijek sam tvrdio da sam tu zbog putnika, a ne oni zbog mene i da putnik treba točnu i pravovremenu informaciju'.

Umirovljen je krajem kolovoza 2017., nakon dugogodišnje karijere u luci. Tim je povodom za tportal pričao o svom životu.

'Ukrcao sam se na brod i osamnaesti rođendan dočekao negdje na Atlantiku, tako sam navigavao petnaestak godina, a onda sam shvatio da moram raditi na sebi. Najprije sam upisao Višu pomorsku školu, pa onda i Pomorski fakultet u Splitu u njegovoj prvoj generaciji. Završio sam strojarstvo, ali nisam htio da me kao neke kolege 'vodaju okolo kao kufer' - pa sam se zainatio i završio i nautički smjer. Želim znati sve i moći sve', ispričao je za tportal 2017. Mrvica.

Uskoro je magistrirao, a zatim i doktorirao logistiku i menadžment. Posljednjih godina honorarno je držao dva kolegija na splitskom i zadarskom sveučilištu i svoje iskustvo tako prenosio novim generacijama.

  • +5
Ante Mrvica Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Neki ljudi misle da je pametnije trošiti na robu, auta ili mobitele, ali ja sam se uvjerio da je svaka kuna koju sam dao u obrazovanje višestruko vrjednija. Nema veće satisfakcije', govorio nam je tada Mrvica.

2018. dobio je nagradu komunikator godine, o čemu je odlučilo petnaest članova stručnog žirija 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću, a Splitsko-dalmatinska županija uručila mu je Nagradu za životno djelo.