sjednica savjeta

Premijer i članovi Vlade danas u Vinkovcima, na stolu ugovori od 1,3 milijarde kuna

20.07.2018 u 07:07

Bionic
Reading

Riječ je o najvećem ulaganju u posljednjih 15 godina. Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem, kojim predsjeda premijer Plenković, osnovan je 8. ožujka 2017. godine

Premijer Andrej Plenković i članovi Vlade u Vinkovcima će održati 5. sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Tom prigodom bit će potpisano 130 projekata na području Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske te Vukovarsko-srijemske županije, ukupne vrijednosti 1,3 milijardi kuna. Riječ je o najvećem ulaganju u posljednjih 15 godina. Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem, kojim predsjeda premijer Plenković, osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

  • +15
Vlada zasijeda po prvi puta u novoj dvorani Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Projekt je pokrenut kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz EU fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Sredstva za ulaganja u poduzetništvo, poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo, istraživanje i razvoj, vodoopskrbu i odvodnju, kulturnu i prirodnu baštinu, sektor prometa, unutarnje plovne puteve te energetiku, osigurana su u okviru postojećih operativnih programa i Programa ruralnog razvoja u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu i Virovitici.