KAOS NA PRISAVLJU

Prekinuta sjednica Programskog vijeća HRT-a

26.10.2010 u 10:21

Bionic
Reading

Programsko vijeće HRT-a danas se nakratko sastalo i prekinulo sjednicu prije nego je izglasan dnevni red jer su ostali bez kvoruma zato što je revoltirani Hašim Bahtijari napustio Prisavlje

Hašima Bahtijarija naljutilo je to što uopće nije dobio materijale za današnju sjednicu Programskog vijeća HRT-a, na kojoj se trebalo raspravljati o Informativnom programu.

'Nekima ništa ne znači Poslovnik, a nekima ni Zakon o HRT-u ništa ne znači', rekao je Bahtijari, nezadovoljan što je sjednica prema njegovom mišljenju šlampavo pripremljena, a pritom nisu poštivane procedure.

Bahtijari je naglasio da članovima Vijeća nisu dostavljeni ni materijali, obrazloženja ni prijedlozi zaključaka vezanih uz dnevni red.

'Ja ne znam koja je naša funkcija trebala biti danas ovdje. Trebamo li pohvaliti, kuditi ili možda dodijeliti priznanje Informativnom programu ili im možda dati alibi da su dobri. Dobri ste, ali svi. Ne može se to tek tako staviti na dnevni red niti ću ja za to glasovati', rekao je Bahtijari i dodao da je riječ o prevažnoj stvari da bi se o tome tek tako raspravljalo.

Bahtijarija, kojemu se pridružila Anja Šovagović, pokušali su odobrovoljiti predsjednik Vijeća Zvonko Milas i član Želimir Mesarić, ali to im nije pošlo za rukom. 'Ovo je napravljeno u dobroj vjeri i dobroj namjeri i ne možete sjednicu na ovaj način opstruirati', rekao je Milas te shvativši da to upravo rade dodao, 'ipak možete.'

Šovagović je napomenula da je riječ o prevažnoj sjednici da bi se o njoj raspravljalo bez materijala i u roku od samo dva sata, koliko je bilo predviđeno trajanje sjednice. 'Ovo nema smisla', poručila je Šovagović. Naime, predsjednik Vijeća je zamolio članove da sjednicu završe u roku od dva sata kako bi stigli na komemoraciju preminulom kolegi Slobodanu Nikoliću Loci.

Riječ je opet uzeo Bahtijari i napomenuo da 'nikad nije bio osoba s kojem se na ovakav način moglo dogovoriti' te je izrazio i nezadovoljstvo što se sjednica pokušala održati bez prisustva javnosti jer o njoj nisu bili obaviješteni novinari.

'Ispričavam se što se sjednica ne može održati jer Bahtijari ne želi sudjelovati', na kraju je konstatirao Milas i zatvorio sjednicu. Bahtijari je odlazeći iz dvorane samo poručio: 'Nisam ja kriv.'