HRVOJE BURIĆ

Predstavljen HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke

26.02.2013 u 20:32

Bionic
Reading

Hrvoje Burić HDZ-ov je kandidat za riječkog gradonačelnika, otkrio je večeras na press konferenciji predsjednik gradske organizacije te stranke Lucijan Vukelić. Burić je izabran jednoglasno na danas održanoj konstituirajućoj sjednici gradskog odbora HDZ-a, a izabrano je i novo predsjedništvo te novi Nadzorni odbor stranke

'Nakon konzultacija koje su dugo trajale te ponukani dobrim rezultatima i prvim anketama koje su provedene u Zagrebu, odlučili smo da naš kandidat za riječkog gradonačelnika bude Hrvoje Burić, insajder iz Gradskog vijeća', rekao je Vukelić.

Burić je izjavio da mu je čast i veliko zadovoljstvo biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke te da mu je još veća čast i zadovoljstvo što ima potporu svih članova gradskog odbora i predsjednika Gradske organizacije u Rijeci.

'Zadatak na lokalnim izborima je težak, ali HDZ kao snažna stranka borit će se za pobjedu. Stranka se sad konsolidirala, mi smo jedinstveni. Imperativ je ući u drugi krug, a poslije toga sve je moguće', rekao je Burić te najavio da će kroz 15-ak dana biti predstavljen program za izbore u svibnju 2013.

Burić je naglasio da će na lokalnim izborima imati koalicijske partnere, a na novinarsko pitanje radi li se o HSLS-u i HSS-u, Burić je odgovorio da su u tijeku razgovori i s njima te s drugim strankama, o čemu ovisi i imenovanje dogradonačelnika. 'Mnogi žele koaliciju s HDZ-om u Rijeci i u županiji', kazao je.

Vukelić se pohvalio da su ankete u Zagrebu pokazale da HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Margareta Mađarić zaostaje za SDP-ovim kandidatom Rajkom Osojićem za samo dva posto. 'To znači da bi ona jako brzo mogla prijeći u vodstvo, tj. ući u drugi krug, s time da bi tada SDP u Zagrebu bio poražen s našim snagama, s našim ljudima koji su se dokazali radom unutar gradskoga vijeća i Zagreba i Rijeke, ljudima koji su odrasli u HDZ-u, koji su ponikli u ovoj stranci i koji će nastaviti predstavljati temelje našeg rada, vjerovanja i ideologije koje nosimo sa sobom', izjavio je Vukelić.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Tomo Abramović, a Nenad Tomljanović-Lija za dopredsjednika. Potpredsjednici gradskog odbora HDZ-a Rijeka postali su Vesna Buterin, Ivan Bogdanić i Hrvoje Burić. Tajnik je Teo Bogdanić, a rizničar Marijan Perica.