Ivan Novaković

Predsjednik Uprave ZG holdinga: Idućeg tjedna potpisivanje sistematizacije

24.03.2023 u 12:15

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković izjavio je u petak kako je nova sistematizacija radnih mjesta "u visokoj fazi dovršenosti", ključni zahtjevi radnika su uključeni u nju pa očekuje da će idućeg tjedna biti potpisana, a primjenjivat će se s plaćama u travnju

Novaković je novinarima rekao da će primjena nove sistematizacije Zagrebački holding stajati osam milijuna eura godišnje.

Nakon štrajka radnika Čistoće - podružnice Zagrebačkog holdinga predstavnici Holdinga, ZET-a i reprezentativnih sindikata su 8. veljače potpisali kolektivne ugovore s kojima se, kako je rečeno, u sljedeće tri godine osigurava povećanje materijalnih prava radnika, socijalni mir i stabilnost poslovanja.

Kolektivni ugovori uključuju povećanje osnovice plaće od 1. siječnja za pet posto, a od 1. srpnja za dodatnih tri posto, povećanje fiksnog dijela mjesečnog dodatka na plaću, kojim najviše dobivaju radnici s najnižim primanjima, te povećanje neoporezivih materijalnih prava.

Tada je istaknuto kako će se ispraviti i dugogodišnji problem neusklađenosti koeficijenata radnih mjesta i dodataka za uvjete rada za poslove iste ili slične složenosti.

Nakon štrajka radnika Čistoće, jedan od glavnih zahtjeva u postupku mirenja predstavnika sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga bile su nove sistematizacije po svim podružnicama Zagrebačkog holdinga.