TOMISLAV KULIĆ

Predsjednik udruženja veledrogerija: Nakon današnjeg fijaska više nemamo mogućnosti. Sutra krećemo s obustavom lijekova za 3/4 bolnica

19.10.2020 u 18:51

Bionic
Reading

Predsjednik udruženja veledrogerija pri HGK-u Tomislav Kulić osvrnuo se na njihov današnji propali sastanak u Ministarstvu zdravstva na kojem su trebali dogovoriti rješavanje problema neplaćanja dugova bolnica za lijekove.

Predstavnici veledrogerija napustili su današnji sastanak na kojemu su bili ministri Zdravko Marić i Vili Beroš jer se pokazalo da rješenja za dug od 4,5 milijardi kuna neplaćenih lijekova za sada nema.

'Nakon današnjeg fijaska, veledrogerije više nemaju mogućnosti, već sutra kreću s obustavom lijekova ili značajnom redukcijom za 3/4 bolnica', potvrdio je predsjednik udruženja veledrogerija pri HGK-u Tomislav Kulić za N1.

'Redukcije isporuke krenule su prije dva tjedna. Svaka veledrogerija ima neku svoju logiku. One jednostavno više nisu u stanju podmirivati obaveze prema svojim dobavljačima', rekao je Kulić.

Preostale zalihe, dodao je, usmjerit će prema kupcima koji su bolje platiše.

Ističe kako mjesecima upozoravaju na situaciju, apeliraju na hitno rješenje, a nikavo konkretno rješenje im nije ponuđeno.