U MREŽI PRVOG

'Predsjednici najviše zamjeram što još nema savjetnika za gospodarstvo'

28.05.2015 u 10:21

Bionic
Reading

U emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog komentiralo se prvih sto dana predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na dužnosti, dan prije isteka tog roka. Komunikologinja Marina Čulić Fischer ističe da je predsjednica djelovala vrlo dobro u prvih 100 dana vlasti, ali joj zamjera ishitrenost i činjenicu da još nema savjetnika za gospodarstvo

Jedna od prvih odluka koje je donijela predsjednica bilo je uklanjanje biste Josipa Broza s Pantovčaka. Novinar Dražen Čurić rekao je kako je to za nju bio dobar potez jer je ispunila obećanje dano svom biračkom tijelu, a s druge strane nije se puno zamjerila oni koji nisu odobravali taj njezin potez.

Komunikologinja Marina Čulić Fischer rekla je kako predsjednica djeluje vrlo dobro u javnosti, odaje dojam srdačne osobe. Puno je naučila u kampanji i mislim da je najpopularnija političarka i time postigla dobar rezultat u prvih sto dana. Međutim, istaknula je, nedostaje joj konzistentnosti. Često reagira ishitreno i emotivno. Predsjednica se u kampanji zalagala za jedinstvo, zajedništvo, a svojim je postupcima samo produbila neke podjele u društvu, istaknula je

Čurić je dodao kako ideološke borbe nije potencirala predsjednica, već HDZ i SDP. Teško je održati neki mir i koheziju u drušvu koje se nalazi u teškoj gospodarskoj situaciji, rekao je.

Prema njegovom mišljenju, prvih sto dana predsjednice obilježio je sukob s premijerom Zoranom Milanovićem. Milanović je na nož dočekao novu predsjednicu, a ona je bila opterećena obećanjima koje je dala.

Predsjednici Čurić prvenstveno zamjera to što nije imenovala savjetnika za gospodarstvo. Njen savjetnilčki tim nema koheziju i jasnu strategiju. Nije našla pravi način kako kritizirati vladu, a da je se ne doživi kao eksponentom HDZ-a. Zahtjev za ostavkom premijera jedan je od njenih loših i ishitrenih poteza, istaknuo je Čulić.

Mimohod je jedna od tema koje su obilježile prvih sto predsjedničinih dana. Marina Čulić Fischer komentirala je kako je žalosno to što se previše vremena troši na nebitne stvari i sve se pretvara u sukob ideologija. Premalo se bavimo sadašnošću i pogledom budućnosti, naglasila je.