POGLEDAJTE VIDEO

Snimili smo dolazak predsjednice u Soči: Neće mi biti lako suzdržavati se u emotivnim trenucima

07.07.2018 u 12:57

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Soči na večerašnju četvrtfinalnu utakmicu Hrvatske i Rusije. Iskoristila je prigodu i izborniku Daliću te reprezentativcima poželjela sreću i pobjedu

Kolindu Grabar-Kitarović na ulazu u hotel Radisson Blu Resort & Congress Centar gdje je smještena Hrvatska nogometna reprezentacija dočekali su predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik reprezentacije Zlatko Dalić. Nakon pozdrava s njima predsjednica se obratila novinarima.

'Neće mi biti lako suzdržavati se u onim emotivnim trenucima, a vjerujem da će ih biti puno', rekla je predsjednica misleći na to kako će na ovoj utakmici biti u VIP loži, a ne među navijačima, kao na utakmici Hrvatske i Danske.

  • +14
Soči: Dalić i Šuker dočekali predsjednicu Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dodala je i da vjeruje u fer i lijepu utakmicu i, naravno, u pobjedu.

Na pitanje kakav joj se uoči utakmice čini izbornik Dalić rekla je da je opušten.

'Gospodin Dalić je posebna osoba jer osim što je izvrstan selektor koji zna prepoznati tu tehničku vrijednost u svakom nogometašu on je i izvrstan psiholog koji podiže moral naše reprezentacije. Posebno mi se kod naše nacionalne vrste sviđa njihov timski duh i način na koji selektor s apsolutnim povjerenjemprilazi svakom igraču', rekla je predsjednica naglasivši da među reprezentativcima nema posebnog favorita.

  • +5
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na utakmici Hrvatska - Danska Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev/ CROPIX

'Moje srce će biti uz sve njih. Prošli put je Subašić bio heroj utakmice i prozvali su ga ministrom obrane što je prilično zgodno, ali je ne želim nikoga posebno favorizirati. Moram ipak reći da san nakon utakmice s Danskom obećala Luki Modriću da ću večeras posebno navijati za njega i vjerujem da će on odigrati sjajnu utakmicu', poručila je.

Podsjetila je i da će se prilikom posjete Rusiji namjerava susresti s premijerom Dmitrijem Medvedevim.

Grabar-Kitarović na četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva doputovala je redovnom linijom, a trošak putovanja za cijelo izaslanstvo iznosit će, kako je ranije objavila, oko 40 tisuća kuna.

Na utakmicu osmine finala protiv Danske u Nižnjem Novgorodu išla je u privatnom aranžmanu i navijala u dresu koji joj je prije odlaska na SP poklonio Dalić.

Nakon utakmice spustila se među igrače u svlačionicu, a kako je kako će i nakon ove s Rusijom učiniti isto, bez obzira na rezultat.