ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA

Predsjednica ostaje bez savjetnika: Iznenađenje na HDZ-ovoj listi na jugu

12.08.2016 u 13:20

Bionic
Reading

Savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zadužen za društvene djelatnosti, Splićanin Andro Krstulović Opara, početkom izborne kampanje napustit će Pantovčak i natjecati se na HDZ-ovoj listi u desetoj izbornoj jedinici, i to na visokom drugom mjestu

Sastav lista službeno nije objavljen, no tportal doznaje da je Andro Krstulović Opara s predsjednicom već dogovorio prekid svog angažmana na Pantovčaku. On sam nije želio decidirano potvrditi ovu informaciju, ali kaže da će - ako zbilja bude kandidiran - već prvog dana kampanje biti razriješen.

'Ni predsjednica ni njeni savjetnici ne bave se stranačkom politikom i želimo da se kampanja odvoji od njenog ureda. Već smo imali određene razgovore', kaže Krstulović Opara za tportal.

U najjužnijoj izbornoj jedinici HDZ-ovu listu predvodit će umirovljeni general Damir Krstičević, a nakon Opare slijede predsjednici dubrovačko-neretvanskog i splitskog HDZ-a Branko Bačić i Petar Škorić, zatim tehnički ministar Lovre Kuščević s Brača te splitski psihijatar i predsjednik HDS-a Goran Dodig. Na posljednjem je mjestu Milan Kujundžić.

'Predsjednik Andrej Plenković poslao je poruku da želi snažno zastupljeni Split, a HDZ-u je cilj pobijediti i pozicionirati naš grad u Saboru i izvršnoj vlasti', govori Krstulović Opara. Već dulje od godine dana njegovo ime spominje se u kontekstu kandidature za HDZ-ova gradonačelnika Splita na lokalnim izborima na proljeće iduće godine.

'Prerano je o tome govoriti, naknadno ćemo odlučiti. Osobno sam spreman ući u tu bitku', kaže za tportal.

Andro Krstulović Opara član je HDZ-a od 1989., a bio je najmlađi zastupnik u prvom sazivu Sabora od 1990. do 1992. Potom je deset godina radio u Ministarstvu vanjskih poslova - od čega pet godina na poziciji konzula u Milanu - a nakon još jedne kratkotrajne epizode u istom ministarstvu vraća se u Split, gdje šest godina radi u Konzervatorskom odjelu Ministarstva kulture.

Od 2008. do prošlogodišnjeg imenovanja za savjetnika predsjednice vrlo uspješno vodio je Muzeje Ivana Meštrovića.
439510,427272,408108,439217