poruka iz koprivnice

Predsjednica nastavlja napadati Vladu, a o oduzimanju činova Praljku kaže...

15.12.2017 u 11:50

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posljednjeg dana boravka u svom izmještenom uredu u Koprivničko-križevačkoj županiji održala je konferenciju za medije. Pitanje (ne)oduzimanja vojnih činova generalima Slobodanu Praljku i Milivoju Petkoviću, osuđenima za ratne zločine, predsjednica nije željela komentirati

'Sve sam već objasnila', poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na pitanje što će biti s vojnim činovima generala osuđenima na Haškom sudu.

Naglasila je da je demografija 'pitanje svih pitanja' te da treba učiniti sve kako bi se preokrenuo trend iseljavanja stanovništva iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

U tom smislu kritizirala je državne institucije i tvrtke zbog gašenja svojih filijala u te dvije županije. 'Zatvaranje ispostava sudova i poštanskih ureda također pridonosi iseljavanju ljudi iz tih dviju županija', rekla je predsjednica.

Kritizirala je i slabo korištenje fondova Europske unije te je rekla kako je za male proizvođače u Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji velik problem i preniska otkupna cijena mlijeka.

  • +8
Predsjednica Grabar Kitarović na otvaranju privremenog ureda u Koprivnici Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar

Iskazala je zadovoljstvo time što su u tim županijama nacionalne manjine uključene u sve segmente društva, ali da još treba poraditi na integraciji romske nacionalne manjine.

Uz predsjednicu RH, na konferenciji za medije u Koprivnici prisutni su bili Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije, i Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije.

Župan Bajs je predsjednici zahvalio što je svoj ured ranije ovog tjedna privremeno izmjestila u Bjelovarsku-bilogorsku županiju i što je omogućila da tamošnji gospodarstvenici veleposlanicima stranih država predstave mogućnosti za ulaganje i još bolju suradnju sa stranim tvrtkama.

Župan Koren također je zahvalio predsjednici RH što je svojim boravkom u Koprivničko-križevačkoj županiji podržala gospodarstvenike, obrtnike i vlasnike OPG-ova. 'Treba nam takva podrška i stvaranje pozitivne klime', rekao je Koren.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL