OBIŠLA TVORNICU

Predsjednica u Koprivnici: Podravka je perjanica naše prehrambene industrije

13.12.2017 u 19:47

Bionic
Reading

Obilaskom Podravke završio je prvi radni dan predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Koprivničko-križevačkoj županiji i Koprivnici, gdje je privremeno smješten njezin ured, a u razgovoru s upravom te kompanije predsjednica je rekla da će u sklopu gospodarske diplomacije i dalje raditi na promociji Podravkinih proizvoda.

Na sastanku s čelnicima Grupe Podravke predsjednica se interesirala o tome kako pomoći koprivničkoj kompaniji u njezinim izvoznim nastojanjima.

 "Podravka je perjanica naše prehrambene industrije. Ona je u nama koji smo neko vrijeme proveli u inozemstvu prizivala sjećanja na dom. Sa svoje strane, u okviru gospodarske diplomacije koju provodim u sklopu državnih posjeta, gospodarskih foruma, nastavit ću raditi na promociji proizvoda tvrtke. To ću činiti u bliskoj suradnji s Upravom Podravke", izjavila je novinarima predsjednica Grabar-Kitarović.

 Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar zahvalio je hrvatskoj predsjednici na posjetu, posebice zato što se on ostvaruje u trenutcima kada počinje kampanja kojom Podravka proslavlja 70. obljetnicu. Istaknuo je da suradnja Uprave s njome već postoji, a očituje se kroz "izvoznu ekspanziju na tržišta koja pokazuju potencijal".

 "Predsjednici smo zahvalni što je za nas otvorila vrata nekih stranih tržišta, nedavno i u Rusiji. Isto smo joj zahvalni na uspješnom posjetu Kataru, gdje smo napravili prve ugovore", izjavio je Pucar i dodao da je tijekom sastanka iskazan interes da se iduće godine uz zajedničke napore kompaniji otvore nova tržišta i na drugim kontinentima.

 Predsjednica Grabar-Kitarović primila je poslijepodne u svojem uredu predstavnike braniteljskih udruga s područja Koprivničko-križevačke županije, a zatim je položila vijenac i zapalila svijeću poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Spomeniku hrvatskoj slobodi. 

  • +4
Kolinda Grabar-Kitarović u Podravci Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

 Sutra, drugog dana u Koprivničko-križevačkoj županiji  Grabar-Kitarović sastat će se s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, poduzetnicima i obrtnicima iz Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.  U Hlebinama će razgledati Galeriju naivne umjetnosti, a u Križevcima će obići Razvojni centar i tehnološki park te posjetiti Osnovnu školu Vladimira Nazora i Visoko gospodarsko učilište.