napad u afganistanu

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila sućut obitelji poginulog skupnika

24.07.2019 u 13:40

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u priopćenju je izrazila sućut obitelji poginulog skupnika Josipa Briškog u Afganistanu te vjeruje u uspješni oporavak ostalih ozlijeđenih vojnika

'Izražavam duboku tugu i sućut obitelji poginulog skupnika Josipa Briškog koji je na žalost podlegao ozljedama. U ovom teškom trenutku nadam se kako će obitelj stradalog Josipa pronaći snagu utjehe. Iskreno vjerujem u uspješni oporavak ostalih ozlijeđenih vojnika, te kako ćemo ih ubrzo vidjeti u Hrvatskoj', navodi predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

U priopćenju je još navela kako je i sama svjedočila prilikom nekoliko posjeta hrvatskim kontingentima u Afganistanu da Hrvatska vojska u ovoj operaciji dokazuje visok stupanj pripremljenosti.

'Svjesni težine svojih zadaća, hrvatski vojnici pokazuju visok stupanj hrabrosti, morala i vjere u uspjeh međunarodne misije u kojoj sudjeluju, jer se Republika Hrvatska od suvremenih prijetnji poput terorizma štiti i daleko od njezinih granica. U ovom trenutku naše su misli i molitve uz obitelji naših vojnika, posebno Josipa Briškog'.