TOMISLAV PANENIĆ

'Predsjednica je izvršila pritisak na Most'

27.11.2015 u 14:57

Bionic
Reading

Tomislav Panenić, saborski zastupnik Mosta, nezadovoljan je time što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sazvala sjednicu Sabora za 3. prosinca. Smatra da je bilo prostora za to da sjednicu sazove i kasnije te da je svojim potezom izvršila politički pritisak na Most u trenutku dok se još vode pregovori sa SDP-om i HDZ-om

'Predsjednica je izvršila politički pritisak time što je sazvala sjednicu Sabora za 3. prosinca. Nije ju morala sazvati tada. Rokovi su jasni i moglo je to biti i kasnije. Most je sad doveden u nezgodan položaj da se mora izjašnjavati o predsjedniku Sabora, a još nismo završili sve pregovore. Politički je to loše izvela i zbilja ne znam tko ju je to savjetovao, ali valjda će sad Vladimir Šeks moći objašnjavati što i kako', kazao je za tportal Panenić.

Upitan hoće li Most prihvatiti ponudu Zorana Milanovića, šefa koalicije Hrvatska raste, koji je Boži Petrovu javno predložio da bude predsjednik Sabora, Panenić kaže da 'Most još nije dobio sve odgovore na pitanja iz pregovora, pa nema potrebe sada razgovarati o funkcijama'.

'Odluku o svemu donijet će Nacionalno vijeće i naši saborski zastupnici', zaključio je Panenić.