BLAGDANI

Predsjednica i premijer čestitali Božić, a predsjednik Sabora i novu godinu

23.12.2016 u 12:11

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović uputila je u petak božićnu čestitku mons. Želimiru Puljiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, svim hrvatskim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicama, redovnicima te svim vjernicima u domovini i iseljeništvu

Božić, blagdan rođenja Isusa Krista, doživljavamo kao blagdan kršćanske radosti i mira, obiteljskog i vjerničkog zajedništva. Uvjerena sam da će, slijedeći uzor Kristove osobe i nadahnjujući se duhom božićne obnove, Crkva u našoj Domovini i dalje promicati istinski humanizam, solidarnost i kulturu dijaloga, pridonoseći izgradnji Hrvatske kao zemlje dobra za sve njezine građane", stoji u čestitki.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je božićnu čestitku uputila i nadbiskupu zagrebačkom kardinalu Josipu Bozaniću, zaželjevši mu, između ostalog, uspješan rad Sinode tijekom sljedeće godine, "kako bi Zagrebačka nadbiskupija, duhovno osnažena, donijela nove plodove u naviještanju Radosne vijesti"

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov uputio je u petak božićnu i novogodišnju čestitku svim građankama i građanima Republike Hrvatske te u svoje i u ime Hrvatskog sabora svima poželio mir, nadu, zdravlje, veselje i radost.

"Božić je blagdan mira, vjere, ljubavi i zajedništva. Upravo je zajedništvo ono čemu trebamo težiti, a sve u svrhu ljepšeg i boljeg sutra za sve naše sugrađane", poručio je u čestitki Petrov te naglasio kako je sada dobar trenutak osvrnuti se na sve postignuto, obilježiti ostvarenje ciljeva kojima smo ojačali kao društvo prava i pravde i zahvaliti se onima koji su svojim radom i trudom ove godine učinili Hrvatsku boljom.

"U ime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime čestitam hrvatskim građanima Božić i želim sretnu te uspješnu 2017. godinu. Neka božićni blagdani svim građanima Hrvatske donesu mir, nadu, zdravlje, veselje i radost", stoji u čestitki.

Premijer Andrej Plenković u petak je u svoje i ime Vlade svim hrvatskim građankama i građanima uputio božićnu čestitku, u kojoj izražava želju da Božić svima bude dodatni poticaj da međusobnim uvažavanjem i partnerstvom nastave graditi moderno i uređeno hrvatsko društvo.

Predsjednik Vlade u čestitki navodi kako je Božić najradosniji kršćanski blagdan, vrijeme zajedništva i razumijevanja te obiteljske i prijateljske bliskosti, koje uči skromnosti i solidarnosti i posebna je prilika za prisjetiti se onih kojima je potrebna pomoć i pažnja.

Božićni dani optimizma i nade, dodaje, pozivaju nas na promicanje kršćanskih i univerzalnih ljudskih vrijednosti te djelotvorno zauzimanje za opće dobro.

"Neka ovaj blagdan mira i radosti bude dodatni poticaj za međusobno uvažavanje i poštovanje kako bismo kvalitetnom suradnjom i partnerstvom nastavili graditi moderno i uređeno društvo. U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, svim kršćanskim vjernicima u Republici Hrvatskoj te našim sunarodnjacima izvan domovine, želim čestit i blagoslovljen Božić", zaključuje premijer.