AKTIVNOSTI VAN ŠKOLE

Pravobraniteljica zatražila očitovanje o sudjelovanju djece na skupu u Srbu

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 08.08.2016 22:50
  • Objavljeno 08.08.2016 u 22:50
Ivana Milas Klarić dječja pravobraniteljica

Ivana Milas Klarić dječja pravobraniteljica

Izvor: Cropix / Autor: Tea Cimas / CROPIX

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić zatražila je od Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (MZOS) propitivanje postupanja ravnatelja Osnove škole Bobota zbog uključivanja djece 27. srpnja u Srbu za vrijeme ljetnih školskih praznika u sadržaje izvan Godišnjeg nastavnog plana i programa škole i sadržaje koji imaju obilježje političkog skupa, priopćila je Udruga „Žene u Domovinskom ratu – Zadar“

Udruga „Žene u Domovinskom ratu – Zadar“ i građani uputili su pravobraniteljici za djecu Ivani Klarić Milas predstavku zbog kršenju prava djece na političkom skupu 27. srpnja u Srbu.

Djeca, kako se navodi u dopisu MZOSU, ne mogu shvatiti kontekst u koji su dovedena, procijeniti vrstu političkoga utjecaja te imati kritički odnos prema njemu pa se traži očitovanje MZOS-a.

Pravobraniteljica, kako navodi, osuđuje svaki oblik manipulacije djecom i kontinuirano poziva pojedince, političke stranke, skupine, udruge i one koji nadziru političku kampanju, da ne iskorištavaju djecu u političkoj promidžbi.

Djeci, sukladno njihovim pravima, treba omogućiti slobodno sudjelovanje u svim onim aktivnostima koje ih raduju, doprinose njihovom osobnom razvoju te koje su usmjerene razvoju njihovih najviših potencijala, a bez ikakvog utjecaja ili interesa političkih stranaka, navodi se u dopisu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!