VLADA ODGOVARA

'PR-ovci se bune jer su imali dogovore s Mačekom i HDZ-om'

zoran milanović

zoran milanović

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Nakon što je Vlada zabranila tijelima države uprave, ali i državnim poduzećima angažiranje PR agencija, stigao je oštar odgovor od strukovnih udruženja za odnose s javnošću. Na upozorenja o mogućem podizanju tužbi, stigao je i neslužben odgovor iz Vlade, piše Jutarnji list

'Očito smo udarili u osinje gnijezdo. Sudeći po reakcijama iz PR agencija, sada postaje jasno da su u prošlosti mnogi od njih imali dilove s Ratkom Mačekom i HDZ-om, a sa Zoranom Milanovićem to ne mogu raditi, i to je povod uzbuni. Osam godina su radili za HDZ i državu i pobunili su se jer su shvatili kako s našom Vladom tako neće ići', oštro je za Jutarnji list reagirao bliski premijerov suradnik.

Podsjetimo, Vlada je jučer donijela uredbu prema kojoj Vladi, ali i svim drugim 'tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač RH te trgovačkim društvima u kojima je država većinski ili pretežiti vlasnik dionica ili imatelj poslovnih udjela nije dopušteno angažirati temeljem ugovora fizičke ili pravne osobe za obavljanje poslova uspostavljanja i održavanja odnosa s javnošću i upravljanje komunikacijama prema definiranim ciljnim skupinama ili javnostima'.

Reakcija je odmah stigla i od Hrvatske udruge odnosa s javnošću, HUOJ-a koja je Vladu optužila za donošenje protuustavne odluke kojom se onemogućava fer tržišno natjecanje. Među ostalim, u HUOJ-u su ustvrdili da će zbog ovakve Vladine politike stotine stručnjaka ostati bez posla.

'Ako pogledate web podatke HUOJ-a, vidjet ćete da u 16 agencija radi točno 133 ljudi, a oni plasiraju laž da će ih čak stotinu ostati bez posla. U Vladi i ministarstvima su na odnosima s javnošću zaposlene 132 osobe - jednako koliko u PR agencijama, koje bismo pokraj svih naših zaposlenika trebali plaćati da obavljaju naše poslove', kazao je izvor blizak premijeru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi