SLIJEDI SANACIJA

Požar na odlagalištu otpada Piškornica pod kontrolom

04.09.2016 u 07:35

Bionic
Reading

Požar koji je u subotu poslijepodne izbio na odlagalištu komunalnog otpada Piškornica u blizini Koprivnice stavljen je pod kontrolu i nema nikakve opasnosti za stanovništvo, priopćeno je u nedjelju rano ujutro iz Sanacijskog odlagališta Piškornica.

U subotu oko 16 sati došlo je do požara na dijelu odlagališta neopasnog komunalnog otpada Piškornica uslijed kemijske reakcije u otpadu. Zahvaljujući brzoj reakciji zaštitara i vatrogasaca požar je ubrzo nakon izbijanja stavljen pod kontrolu i nije bilo nikakve opasnosti za stanovništvo, ističe se u priopćenju.

Nakon gašenja vatrogasci su pristupili kontroli zgarišta kako bi se u moglo pristupiti redovnoj sanaciji pomoću tekućeg preparata koji onemogućuje dotok kisika i nastanak novih požara, dodaje se.

Dežurne ekipe nadgledale su situaciju i tijekom noći.

U Sanacijskom odlagalištu Piškornica također napominju da su vatrogasci tijekom cijele intervencije na raspolaganju imali sve potrebe resurse, te da gašenje ni u jednom trenutku nije bilo upitno.

Ranije su naime neki mediji izvijestili da vatrogasci nisu imali dovoljno vode za gašenje i da se upozoravaju stanovnici u okolici da ne otvaraju prozore zbog otrovnih plinova koji nastaju izgaranjem.