sve više intervencija

Požar kod Velikog Šibenika uočio Air Tractor, jedan vatrogasac lakše ozlijeđen

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 10.08.2021 09:51
  • Objavljeno 10.08.2021 u 09:51
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nastavlja se razdoblje vremenskih uvjeta koji pogoduju izbijanju šumskih požara, zbog čega vatrogasci bilježe veći broj intervencija, a jedan od požara, u kojem je lakše ozlijeđen vatrogasac, uočio je Air Tractor kod Velikog Šibenika na protupožarnom izviđanju.

Požar koji je uočio pilot Air Tractora u ponedjeljak u 14,51 sati bio je na otvorenom prostoru na području Vrgorca - Zavojane, vrh Veliki Šibenik.

Na intervenciji su sudjelovala ukupno 23 vatrogasca sa šest vatrogasnih vozila iz DVD-a Vrgorac, Zagvozd, Lovreć i Imotski te tri zrakoplova Air Tractora i jedan kanader. Tijekom intervencije vatrogasac iz DVD Vrgorac zadobio je lakšu ozljedu dlana, porezotinu, prilikom pada.

Požarom je zahvaćena makija i borova šuma na površini od sedam hektara. Požar je lokaliziran u 19,25 sati, a organizirano je dežurstvo na požarištu tijekom noći.

Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik u ponedjeljak je primio dojavo o požaru na području Unešić - Mirlović Zagora, predio Maleši. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i smeće na divljem deponiju na površini od šest hektara.

U gašenju požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Drniš, VZ Šibensko-kninske županije, DVD-a Unešić i Drniš te dva zrakoplova Canadair. Požar je lokaliziran u 17,23 sati, a ugašen u 21,20 sati.

Šibenski vatrogasci su također primili dojavu o požaru na području Zatona – Raslina, predio Dragaćin. Opožarena je trava i nisko raslinje na površini od oko 1,4 hektara. U gašenju požara sudjelovala su 22 vatrogasca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, VZ Šibensko-kninske županije, DVD-a Vodice, Šibenik, Zaton i Zablaće te tri kanadera. Požar je lokaliziran u 20,17 sati, a ugašen u 21,04 sati.

Ugašeni požari kod granice sa Bosnom i Hercegovinom

Požar na području Trnovice u blizini granice sa Bosnom i Hercegovineom za koji je JVP Dubrovačko Primorje primilo dojavu 4. kolovoza, ugašen je u ponedjeljak, 9. kolovoza u 20 sati. Procijenjena opožarena površina u Hrvatskoj je oko 1700 hektara većinom trave i niskog raslinja.

Požar na području Glušci za koji je JVP Metković primio dojavu 8. kolovoza, ugašen je dana 9. kolovoza u 7 sati. Opožareno je oko tri hektara trave, niskog raslinja i borovine.

iz Hrvatske vatrogasne zajednice i dalje upozoravaju građane na zabranu paljenja bilo kakve vatre na otvorenom i pozivaju građane da, ako primijete dim ili požar, odmah nazovu vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!