PRAVNICA S PRISAVLJA OSUMNJIČENA

Povjesničaru Klasiću s HRT-ovog mobitela netko puštao Čavoglave

13.12.2013 u 09:12

Bionic
Reading

S mobitela pravnice HRT-a V.B. povjesničar Hrvoje Klasić usred noći dobio je uznemirujući poziv nakon što je prije toga dobio nekoliko prijetećih pisama. S ddruge strane veze Klasić je mogao čuti samo Thompsonovu pjesmu 'Čavoglave'. Pravnica kaže pak da je žrtva podmetanja te kako je njezin svjetonazor u suprotnosti s onim kojeg propagira Thompson

Klasića je poziv uznemirio. Drugo jutro otišao je na policiju i prijavio uznemiravanje. Naljutilo ga je to što ga, nakon svih pisama u kojima ga vrijeđaju i prijete mu, još nazivaju i usred noći s takvim porukama, piše Jutarnji list

Za dva tjedna policajci su mu pozvonili na vrata da bi ga, kaže, obavijestili da je istraga utvrdila kako je poziv upućen s mobitela i broja u vlasništvu Hrvatske radiotelevizije. Neslužbeno je doznao da se mobitelom koristi pravnica HRT-a V. B.


'Nažalost, u ovom trenutku ne možemo ništa komentirati budući da se provodi interni postupak. Tek nakon njegova završetka moći ćemo komentirati.', kažu na HRT-u.
Na poziv nam se javila optužena pravnica V. B., koja je od šefova zaprimila zahtjev za očitovanje na te optužbe uz prijetnju otkazom. Ostala je, kažu nam njoj bliski izvori, u šoku. Sumnja da joj netko s javne televizije, na kojoj se često događaju afere, namjerno podmeće.

Prijatelje uvjerava da takvo nešto nije učinila te da je osobno potpuno suprotnih političkih stavova od onih koje propagira Thompsonova pjesma. Mobitel ovih dana dala na vještačenje te da je uvjerena kako joj je netko hakirao mobitel. Angažirala je i odvjetnika Veljka Miljevića.

'Ona kaže da nije zvala te da je njezin svjetonazor na drugoj strani svijeta u odnosu na Thompsona. Tu večer bila je kod bolesne mame i nije uputila poziv. A morat će se provesti vještačenje da bi se utvrdilo je li doista ona uputila taj poziv. Mora se utvrditi i sadržaj razgovora. Jednako tako, poziv nije upućen tijekom radnog vremena i ne može se tvrditi da je tu bilo povrede radne dužnosti. Znači, nema elemenata da joj se prijeti prestankom radne dužnosti'.

Više pročitajte ovdje