izvanredna press konferencija

Novo poglavlje svađe: Šefica Povjerenstva za sukob interesa odgovorila na Plenkovićeve kritike

14.10.2019 u 12:33

Bionic
Reading

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković dala je izjavu novinarima u povodu učestalih izjava visokih državnih dužnosnika vezanih za rad Povjerenstva

'Poslali smo pismo GRECO-u. Pristupio nam je OECD, a danas ćemo imati sastanak s predstavnikom Europske komisije na temu stanja u Hrvatskoj i novog zakona (Zakon o sprječavanju sukoba interesa, op.a.). S gospdinom smo već dva puta razgovarali, sad je u Hrvatskoj i najavio se na sastanak', kazala je na početku konferencije za medije Nataša Novaković, javlja N1.

Od novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa očekuje, kaže, da se - krene od početka.

'Očekujemo novu radnu skupinu, da se krene od početka, da se ne ide s onim prijedlogom - niti onim koji je bio u javnoj raspravi, niti s onim za kojeg ne znamo kako izgleda.'

Premijerove izjave s konferencije za medije u petak, kaže, ne doživljava osobno.

'Neću komentirati na osobnoj razini. Sve što je rekao na izvanrednoj presici mogao je doći kod nas i reći na sjednici', rekla je Novaković.

'Mi smo čak nudili Vladi i Saboru okrugli stol na kojem bismo raspravljali gdje vide problem vezano za Zakon o sukobu interesu. Vlada nam nije odgovorila', dodala je šefica Povjerenstva.

  • +14
Nataša Novaković, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Napomenula je da 'ne vode rat protiv nikoga'. 'Mi donosimo odluke jer je to naš posao. Ima i puno pozitivnih primjera dužnosnika, koji su nas pitali, tražili za savjet. Mi ćemo i dalje raditi s punim integritetom i savjesno kako i do sada', zaključila je Novaković.

Premijer je u petak na konferenciji za novinare apsurdnom nazvao odluku Povjerenstva koje je većinom glasova utvrdilo da je povrijedio načelo savjesnog i transparentnog postupanja jer je propustio deklarirati kumsku povezanost s Igorom Pokazom kada ga je predlagao za veleposlanika.