STRAH I PANIKA

Potres jačine 7,6 po Richteru zatresao Meksiko

20.03.2012 u 22:02

Bionic
Reading

Potres jačine 7.6 po Richteru, koji je trajao duže od minute, zatresao je Meksiko. Mnoge su zgrade oštećene dok su u nekim djelovima zemlje kuće skroz srušene, piše Reuters. Iz američkog geološkog instituta (USGS) zabilježili su jačinu potresa, a epicentar je bio u Guerrei, u blizini obale na Pacifiku

Kad se potres dogodio u glavnom gradu Meksika mnogi su izašli iz nebodera, dok su telefonske linije bile prekidu neko vrijeme nakon potresa. Na snimkama meksičke televizije vidi se kako je dio mosta koji se nalazi izvan glavnog grada propao na vozilo, a gradonačelnik Marcelo Ebrard tvrdi da nema ozlijeđenih te kako su izviđanja helikoptera pokazala da nema većih oštećenja u samom gradu.

Meksički predsjednik Felipe Calderon na svom Twiter profilu napisao je kako nema izvješća o ozbiljnim štetama.

Guverner Guerrere koja se nalazi na jugozapadu, Angel Aguirre, izjavio je kako je u toj regiji oko 500 kuća oštećeno, a da su i neke od njih u potpunosti srušene.

Najbliže epicentru potresa se nalazi Ometepec, ali srećom, osim oštećenja na zgradama i kućama, nema žrtava. U Oaxaci je također zabilježeno više oštećenja u zgradama i na krovovima

Iz centra za upozoravanje od tsunamija poručili su da nema opasnosti od velikog vala, no kako postoji mogućnost za manje valove.