KRENUO S POSLOM

Potpredsjednik Vlade za investicije kod veleposlanika EU-a

11.01.2011 u 18:19

Bionic
Reading

Šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Paul Vandoren, sastao se u utorak s novim potpredsjednikom Vlade, Domagojem Ivanom Miloševićem, zaduženim za investicije

Na sastanku su, kako su priopćili iz Delegecije Europske unije, razmijenili mišljenja o pitanjima relevantnim za tekuće reforme u poboljšanju poslovnog okruženja i posebice izravnih stranih ulaganja, što je postalo iznimno važno za gospodarski opravak i prosperitet Hrvatske kao zemlje pred pristupanjem u Europsku uniju.

U tom je pogledu veleposlanik Vandoren istaknuo poteškoće vezane uz privlačenje izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku i potrebu zadržavanja ritma reformi u tom području. U ime zemalja članica EU-a veleposlanik je izložio potpredsjedniku Miloševiću listu otvorenih pitanja vezanih uz izravna strana ulaganja u Hrvatskoj i izrazio nadu u pronalaženje adekvatnih rješenja.

'Može se očekivati više ulaganja u Hrvatsku kako zemlja napreduje prema pristupanju u EU. Ali potrebno je žurno usvoji odgovarajuće mjere. To također zahtjeva suradnju svih segmenata središnje i lokalne uprave u postizanju tog cilja', izjavio je veleposlanik Vandoren.

Obje strane dogovorile su nastavak dijaloga u interesu kako Europske unije, tako i Hrvatske.