POPODNE ĆE SE SVE ZNATI

Potpredsjednik Štromar (HNS) odšutio SDP-ove upite odlazi li iz Vlade

30.10.2019 u 11:52

Bionic
Reading

Zastupnici SDP-a nisu u srijedu prijepodne uspjeli natjerati potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva Predraga Štromara (HNS) da odgovori je li još ministar, hoće li to biti i sutra ili danas podnosi ostavku

Odgovore na ta pitanja Gordan Maras i Arsen Bauk od ministra su tražili, ne i dobili, na početku saborske rasprave o dva zakonska prijedloga s područja prostornog uređenja koja bi, uvjerava Vlada koja ih je predložila, trebala ubrzati i pojeftiniti izdavanje građevinskih dozvola, smanjiti birokraciju i rasteretiti gospodarstvo nepotrebnih nameta.

Minimum korektnosti bio bi da kažete hoćete li sutra biti potpredsjednik, ostajete li u Vladi, hoćete li glasovati za proračun, rekao je Štromaru SDP-ov Bauk referirajući se na pisanje medija da je Plenković prelomio da ne popušta HNS-u.

Potpredsjedniku Vlade je rekao i kako nije vrhunac političke mudrosti 'u jeku parlamentarne' krize doći u Sabor i ne odgovoriti na pitanje ostaje li u Vladi. 'Da ostajete, da je ta Vlada dobra, s ponosom biste rekli da ostajete', iščitao je Bauk ministrovu šutnju.

Ponukan pisanjem medija, i Maras (SDP) od Štromara traži odgovor u čije ime predlaže zakon. Vidimo u medijima da vam se premijer zahvalio na suradnji, da u proračun nisu uvršteni koeficijenti za nastavnike što je HNS tražio, pa mi nije jasno jeste li još uvijek ministar, hoćete li biti sutra ili danas podnosite ostavku, pitao je SDP-ovac.

Ustvrdio je i kako je očito da će Vlada nastaviti voziti dalje na žetone svježe optuženog gradonačelnika.