BIDEN - 'GAF MAŠINA'

Potpredsjednik SAD-a republikance nazvao neandertalcima

13.09.2013 u 20:18

Bionic
Reading

Američki potpredsjednik Joe Biden, kojemu gafovi nisu strani, u govoru održanom u Washingtonu nazvao je republikanske zastupnike u Kongresu neandertalcima

U povodu godišnjice donošenja zakona o zaštiti žena od obiteljskog nasilja Biden je govorio u četvrtak navečer na prijemu priređenom u službenoj rezidenciji.

Tekst zakona Biden je sastavio i branio prije 19 godina kada je bio senator, a ove ga je godine obnovio, ali tek nakon duge i teške bitke u Kongresu kojim dominiraju republikanci.

'Reći ću nešto uvredljivo', najavio je Biden te otkrio da je bio 'zapanjen' što se morao 'ponovno boriti' za taj zakon jer ga je u Zastupničkom domu blokirala 'ta skupina neandertalaca'.

Sedamdesetgodišnji Biden poznat je kao čovjek spontana govora zbog čega je imao poteškoća i prozvan je 'gaf-mašinom'. Kada je predsjednik Barack Obama 23. ožujka 2010., predstavljao svoju reformu zdravstvenog osiguranja, Biden mu je šapnuo na uho 'To je j..... dobar sporazum', no riječi su odjeknule jer je mikrofon bio uključen.

Dvije godine poslije, 22. kolovoza 2012., kazao je 'Ljudi, poznavao sam osmoricu predsjednika, od kojih trojicu intimno'.