u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna

Potpisani ugovori o opremanju budućeg osječkog Centra za autizam

30.10.2018 u 15:40

Bionic
Reading

Ugovore o nabavi opreme za budući osječki Centar za autizam ukupne vrijednosti 5,5 milijuna kuna, u utorak je s predstavnicima tvrtki dobavljača potpisao osječko-baranjski župan Ivan Anušić

Oprema se nabavlja u skladu s ugovorom o sufinanciranju opremanja Centra koji su u srpnju potpisali Županija, grad Osijek, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Kad se provede postupak javne nabave, bit će nabavljena oprema potrebna za terapiju i edukaciju, asistivnu tehnologiju, kineziterapiju, didaktička oprema te namještaj.

Anušić je istaknuo kako je za Centar za autizam ugovorena najsuvremenija oprema za programe rehabilitacije djece s poteškoćama iz autističnog spektra.

Podsjetio je kako je ukupna vrijednost izgradnje Centra 14,5 milijuna kuna od čega je Županija financirala 9,5 milijuna kuna, 3,5 milijuna kuna su sredstva EU fondova te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a 2 milijuna kuna je financijski udjel grada Osijeka.

Opremanje Centra iznosi 5,5 milijuna kuna, u čemu sudjeluju Županija, grad Osijek i dva ministarstva, što znači da smo zajednički opremili objekt, no bitno je da je oprema najmodernija i da će koristiti djeci, rekao je Anušić.

Župan je najavio da će se 8. studenoga obaviti tehnički pregled objekta Centra, potom počinje njegovo opremanje, a početak rada očekuje se u drugom polugodištu školske 2018./2019. godine.