UNIKATNE MAPE

Prodaja radova polaznika Centra za autizam u riječkom HNK

  • Autor: V.I. / Hina
  • Zadnja izmjena 21.10.2015 18:10
  • Objavljeno 21.10.2015 u 18:10
HNK Rijeka i Centar za autizam

HNK Rijeka i Centar za autizam

Izvor: Promo fotografije / Autor: HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca proširuje suradnju s riječkim Centrom za autizam organizirajući prodaju unikatnih uradaka polaznika Centra, a prikupljeni novac namijenjen je djelovanju Centra, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare

Intendant HNK Oliver Frljić kazao je da je kazalište nabavilo mediapan ploče izrezane na odgovarajuću veličinu, a polaznici Centra su ih oslikali te su tako izrađene mape u koje će se moći ulagati programi i drugi materijali riječkoga HNK. Oslikane mape moći će se kupiti za minimalno 20 kuna, a zainteresirani će moći dati koliko žele.

'Nadam se da je to samo jedan od programa koje realiziramo zajedno', rekao je Frljić podsjetivši da je riječki HNK otvoren za sve manjine i marginalizirane, zbog čega je otvorena suradnja s ovim Centrom.

Ona je pokrenuta nakon predstave 'Vincent' toga kazališta, čije je premijera bila prošle godine, a koja je govorila o autizmu. Uslijedili su okrugli stol o tom pitanju te humanitarni koncert.

Voditeljica Centra za autizam Rijeka Sandra Čavrak kazala je da je u Centru 26 učenika do 21 godine te osmero odraslih. S njima radi tim stručnjaka poput logopeda, likovnih i glazbenih terapeuta i kineziterapeuta te se organiziraju redoviti odlasci na plivanje i jahanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!