karlovac

Potpisan ugovor o sufinanciranju centra za otpad Babina gora

07.05.2020 u 13:54

Bionic
Reading

Marija Tufeković, direktorica društva KODOS za upravljanje Centrom za gospodarenje otpada Babina gora, potpisala je u srijedu ugovor o sufinanciranju provedbe projekta tog centra s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Tufeković je zaprimila već potpisan ugovor koji je u ime Fonda potpisao njegov direktor Siniša Kukić, a potpisivanju ugovora uz Tufeković prisustvovala je i zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, ovdje u svojstvu predsjednice Skupštine KODOS-a.

Fond je ovim ugovorom, priopćeno je u četvrtak, odobrio KODOS-u sredstva kapitalne pomoći u iznosu od 47 milijuna kuna (bez PDV-a), što je 18 posto procijenjenih i prihvatljivih troškova realizacije projekta Centra za gospodarenje otpadom Babina gora.

Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova projekta iznosi 270 milijuna kuna (bez PDV-a), u čemu udio bespovratnih sredstava EU fonda iz operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014-2020' iznosi 195 milijuna kuna.

Na Babinu goru, osim otpada iz Karlovačke županije, dovozit će se i otpad iz zapadnog dijela Sisačko-moslavačke te sjeveroistočnog dijela Ličko-senjske županije, koje su time ušle i u suvlasnički odnos u društvu KODOS.

Upravni odbor Fonda donio je odluku o sufinanciranju projekta CGO Babina gora na temelju suglasnosti Vlade, donesenoj na sjednici održanoj 19. ožujka.