PROPALA SVEČANOST

Potonula splav u Beogradu, evakuirano 100 ljudi

02.06.2015 u 11:20

Bionic
Reading

Splav 'Mala Kolubara', koja se nalazi na novobeogradskoj strani između mosta Gazela i Starog savskog mosta, sinoć je djelomično potonula u rijeku prilikom svečanog otvaranja. Gosti su prethodno evakuirani pa nije bilo ozlijeđenih, javlja srpski portal Mondo

Pretpostavlja se da je uzrok ove nesreće previše posjetitelja koji su nazočili otvaranju 'Male Kolubare', prenose beogradski elektronski mediji. Bilo je tu i poznatih osoba, a na obali se okretao vol na ražnju.

Prema neslužbenoj verziji, prvo je potonuo jedan od pontona, da bi se voda potom počela prelijevati na terasu splava, a potom i u ostatak objekta koji se nakrivio i dijelom se nalazi u vodi, piše Kurir.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je to što se dogodilo posljednje upozorenje i da je Skupština grada s pravom prije skoro šest mjeseci oformila radnu skupinu za predlaganje propisa za naknade i sigurnosne aspekte komercijalnih beogradskih splavova.

'Radna grupa završila je posao i predložila da Grad Beograd za sve splavove koji se koriste u komercijalne svrhe kao restorani, diskoteke, hoteli i slično uvede taksu koja bi se plaćala gradu', poručio je Vesić, prenosi Mondo.