TEŠKI BOLESNIK

Postupak protiv policajaca koji su priveli Mandića

22.10.2010 u 18:14

Bionic
Reading

Splitska je policija priopćila da je pokrenula postupak protiv trojice policajaca zbog propusta pri privođenju teško bolesnoga Grge Mandića, predsjednika Udruge oboljelih od azbestoze, potvrdila je splitsko-dalmatinska policijska uprava.

Neslužbeno se doznaje kako je postupak pokrenut protiv pomoćnika načelnika Policijske postaje u Solinu, voditelja smjene te vođe ophodnje. Policija je navela kako je utvrđeno da su policajci počinili propust u taktici vezanoj uz postupanje, što je izazvalo veliku medijsku pozornost i učinilo štetu Ministarstvu unutarnjih poslova. Terete se za teže povrede službene dužnosti, zbog čega će uskoro na disciplinski sud.

Kako se navodi u policijskom izvješću, policajci nisu pravodobno obavijestili Centar za socijalnu skrb da odvode Grgu Mandića na suđenje u Zagreb iako su to morali jer je riječ o samohranom ocu troje maloljetne djece. U trenutku njegova privođenja o djeci nije imao tko skrbiti. Grgu Mandića inače je privatno tužio Jozo Ćurković, vlasnik tvornice Salonita, koji je optužen za gospodarski kriminal i koji je u bijegu više od pet godina.