KOSOR O BOŽIĆNICAMA

'Poštujemo kolektivni ugovor, ali...'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 18.12.2009 14:03
  • Objavljeno 18.12.2009 u 13:37
borislav škegro đuro popijač ivan šuker jadranka kosor

borislav škegro đuro popijač ivan šuker jadranka kosor

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dragan Matić

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas, nakon obilježavanja 30. obljetnice UN-ove Konvencije o uklanjanju svih oblika diskriminacije žena, kako se intenzivno radi na osnivanju fonda za potporu gospodarstvu te izrazila nadu da će model biti gotov do početka iduće godine

Ako se odlučimo na osnivanje fonda, pomoć će moći dobiti samo oni koji budu zadovoljili vrlo čvrste kriterije, rekla je Kosor dodajući kako moraju biti sigurni da će tada novac otići onima kojima je potreban i koji će ga iskoristiti za pokretanje gospodarstva, čuvanje radnih mjesta i otvaranje mogućih novih mjesta.

Na tome, kako je rekla, intenzivno rade resorna ministarstva, a pokušat će se uključiti i bankari.

Kosor je također potvrdila novinarima kako bi hrpa sindikalnih tužbi zbog božićnica bila novi udar na državni proračun.

Mi smo odluku o 625 kuna božićnice donijeli, a mogućnost za neke dodatne odluke razmatrat će se početkom iduće godine, pa bi bilo dobro da sindikati ne idu odmah s tužbama, jer za tužbe uvijek ima vremena, poručila je Kosor pozivajući sindikate na dijalog o mogućnostima državnog proračuna.

Kosor je, komentirajući odluku Vlade o isplati 625 kuna božićnice državnim i javnim službenicima, što je pola od kolektivnim ugovorom dogovorenih 1250 kuna, rekla kako poštuje to da postoji kolektivni ugovor, ali i situacija kakvu imamo. Stoga bi, kako je rekla, bilo dobro razgovarati i dogovoriti se u ozračju kompromisa.

Upitana što će biti s isplatom ostatka iznosa, rekla je 'ako bi bilo mogućnosti u proljeće'.

Na pitanje je li Hrvatska ispala iz ruskog plinovoda Južnog toka, Kosor je rekla kako sve šanse nisu izgubljene te kako se 'na tome radi'.

Također je dodala da od skorog posjeta Rusiji očekuje da to bude dobar i konstruktivan radni posjet.

Od današnjeg sastanaka ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Đure Popijača s distributerima plina očekuje, kako je rekla, da se dogovore o realnom povećanju koje neće biti udar na građane.

Cijena plina se godinama nije povećavala, ustvrdila je Kosor dodajući da bismo sada bili u drukčijoj situaciji da je ona povećavana postupno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi