NAKON DRŽAVNOG UDARA

Porfirio Lobo postao predsjednik Hondurasa

30.11.2009 u 10:33

Bionic
Reading

Oporbeni kandidat Porfirio Lobo proglasio se pobjednikom na predsjedničkim izborima u nedjelju u Hondurasu i obećao vladu nacionalnog jedinstva za izlazak iz političke krize koja paralizira zemlju nakon državnog udara 28. lipnja

TEGUCIGALPA - "Želimo vladu nacionalnog jedinstva, pomirenja, nije više vrijeme za podjele", kazao je on pred pristašama.

"Danas je Honduras odlučio o svojoj budućnosti kako bi jednom zauvijek okončao s krizom koja nas je toliko pogodila", dodao je kandidat Nacionalne stranke.

Kandidat Elvin Santos iz Liberalne stranke priznao je u nedjelju poraz na predsjedničkim izborima u Hondurasu i pobjedu svojeg suparnika Porfiria Loba iz Nacionalne stranke.

Santos je obećao pred pristašama "oporbu koja će učiniti sve za zaštitu naših institucija, našeg načina života, našeg zakona, jer želimo biti vrlo jasni: sve u okviru zakona i Ustava".

Santos pripada istoj stranki kao i manuel Zelaya, predsjednik svrgnut 28. lipnja državnim udarom te pučistički predsjednik koji ga je zamijenio Roberto Micheletti.