THOMPSON PROGOVORIO

'Porezna uprava traži da platim 356.378,19 kuna'

Marko Perković Thompson

Marko Perković Thompson

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/Pixsell

'Ne dugujem dva milijuna kuna državi, kako to pišu pojedine novine, nego je Porezna uprava, koja je izvršila nadzor nad mojim prihodima i cjelokupnom imovinom u razdoblju od 21. siječnja do 14. srpnja 2011. godine, utvrdila da nisam dobio 515 tisuća eura iz HDZ-ova crnog fonda za koje me optužuje Mladen Barišić u svome iskazu', izjavio je ekskluzivno za Večernji list Marko Perković Thompson

Svoju tvrdnju, ispričao je Večernjaku, potkrijepio je dokumentacijom koju je predao zagrebačkoj Poreznoj upravi, ali i njezinim zapisnikom nakon što je završen porezni postupak u srpnju prošle godine. U tom zapisniku, koji je sastavljen 14. srpnja 2011. godine, stoji da je Thompson dužan 356.378,19 kuna poreza na osnovi tada utvrđene razlike u prihodima i rashodima od 733.000 kuna za 2007.

No Thompson se žalio na tih spornih 100.000 eura i pokazao je ugovor o pozajmici 110.000 eura koji je 2. travnja 2007. godine potpisao s bogatim hrvatskim iseljenikom iz Ekvadora koji je ujedno i njegov kum. Uz to nam je pokazao i dokumente o transakciji pozajmice iz jedne hrvatske banke u kojoj je njegov kum u trenutku isplate pozajmice imao popriličan bankovni iznos.

Thompsonovi odvjetnici tvrde da su svu tu dokumentaciju predali Poreznoj upravi još prošle godine, no do danas nisu dobili nikakvo rješenje.

'Zanimljivo je i to da se poreznici nisu javljali od kolovoza prošle godine kada smo preuzeli zapisnik, niti su odgovorili na naš prigovor. Zanimljivo je i to da sam o naknadnom pozivu Porezne prije saznao iz novina nego što sam dobio poziv', rekao je Thompson, smatrajući da se protiv njega vodi hajka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi