stanje na jugu

Popuštanje mjera na Pelješcu i Korčuli, strože mjere i dalje u dolini Neretve

23.04.2021 u 12:44

Bionic
Reading

Dubrovačko-neretvanski stožer civilne zaštite predložio je u petak Nacionalnom zadržavanje strožih mjera za područje doline Neretve do 9. svibnja, kao i popuštanje mjera za poluotok Pelješac i otok Korčulu

Županijski je stožer preporuku donio po naputku županijskog Zavoda za javno zdravstvo i temeljem epidemiološke situacije, gdje je na širem dubrovačkom području zabilježen pad od 22 posto u 14-dnevnoj kumulativnoj incidenciji, na Korčuli pad od 27 posto, a u dolini Neretve blagi pad, međutim 14-dnevna kumulativna incidencija je i dalje visokih 1242 zaraženih.

„Najteže stanje je trenutno u Opuzenu, gdje se u posljednjih sedam dana bilježi porast od 88 posto novih slučajeva zaraze COVID-19“, navode iz županijskog stožera.

Županijski stožer također je dao preporuku osnivačima osnovnih i srednjih škola da se od ponedjeljka 26. travnja u dolini Neretve nastava i dalje organizira on-line, odnosno po modelu C, osim maturanata, dok se u ostatku županije preporuča organizacija nastave po modelu A.