KRIM POLICIJA U HŽ-U

Popovac iznajmljivao staro željezo za milijune!?

25.09.2010 u 09:18

Bionic
Reading

Poslovanje predsjednika Uprave HŽ-a Zorana Popovca pod izvidima je krim policije. Sumnja se da je kao direktor tvrtke HŽ Cargo d.o.o sklopio nekoliko spornih ugovora o najmu vagona oštetivši HŽ za milijunske iznose

Popovac odbacuje i demantira optužbe te za HTV tvrdi da nitko iz USKOK-a i policije nije kontaktirao s njim. 'Meni podmeću kriminalne skupine iz HŽ-a kojima ne odgovara pošten rad i transparentno poslovanje, uvođenje reda u ovom sustavu kojem sam ja na čelu', izjavio je Popovac.

On je, dok je bio šef HŽ Carga d.o.o., sklapao ugovore o najmu vagona s tvrtkom CIOS od 2007. do 2009. godine. Ugovori pokazuju ekstreman nerazmjer u visini najma: tako su 2008. vagoni iznajmljeni za 3,6 milijuna kuna, a 2009. za samo 134 tisuće kuna. Popovac tvrdi da je takvo upravljanje temeljeno na ugovorima koji su potpisani prije njegova dolaska, a on ih je nastojao realizirati jer je to bila obaveza HŽ Carga.

No postoji još jedan problem: vagoni koje je Popovac iznajmljivao bili su otpisani i vodili su se kao staro željezo. Pitanje je onda kako su iznajmljivani te kako je moguće da su prošli tehnički pregled, koji ne obavlja HŽ, već Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.