smirile se bolesti

Ponovno dopušteni posjeti pacijentima u osječkom KBC-u

16.01.2024 u 12:09

Bionic
Reading

S obzirom na manji broj hospitalizacija od respiratornih infekcija Ravnateljstvo osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) u utorak je, nakon dva tjedna, odlučilo dopustiti posjete pacijentima, ali uz preporučene mjere prevencije.

Posjeti pacijentima zabranjeni su 2. siječnja zbog tada povećanog broja respiratornih infekcija, uzrokovanih virusima influence, SARS-CoV 2, i drugim respiratornim virusima, a u cilju sprječavanja i suzbijanja infekcija kod hospitaliziranih bolesnika.

Ravnateljstvo osječkog KBC-a je u utorak izvijestilo kako se, s obzirom na manji broj hospitalizacija od respiratornih infekcija, uzrokovanih virusima influence i SARS-CoV-2 dopuštaju posjeti pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi.

U svrhu daljnje zaštite hospitaliziranih bolesnika preporučeno je i dalje pridržavanje mjera prevencije respiratornih infekcija.

Mjere uključuju higijenu ruku, obavezno nošenje zaštitne maske te ne više od jednog do dva posjetitelja po bolesniku, navodi se u obavijesti koju je uputio ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić.