SOLIDARNOST NA DJELU

Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija!

09.10.2013 u 13:10

Bionic
Reading

Sabirna akcija Solidarnost na djelu provodi se kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa u četvrtak, 10. listopada 2013. pod nazivom 'Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija'. U akciji će se prikupljati odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra po odluci društava Crvenog križa

Za poklonjeni novac građanima će biti uručen novčani bon zahvalnosti s oznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren pečatom društva Crvenog križa s njihova područja. Svi sudionici u akciji bit će uočljivo označeni znakom Crvenog križa.

Za sve dodatne obavijesti građani se mogu obratiti društvu Crvenog križa na svom području.

Sredstva će se prikupljati i putem donatorskog telefona Hrvatskog Crvenog križa broj 060 90 11, cijena poziva je 6,25 kn ( PDV uključen). Prikupljena novčana sredstva bit će korištena za pomoć sugrađanima u Tjednu solidarnosti, od 8. do 15. prosinca 2013. godine.

Prema dosad prispjelim podacima ovogodišnja akcija Solidarnost na djelu provodit će se u 99 (od 110) gradskih i općinskih društava Hrvatskog Crvenog križa i to je jedna od najvećih sabirnih akcija na području Hrvatske.

U prošlogodišnjoj akciji prikupljena je 151 tona odjeće i obuće, 48 tona hrane i 2,16 milijuna kuna. U akciji je sudjelovalo više od 25.000 volontera Crvenog križa koji su pomoć prikupljali na 1.951 lokaciji.

Sva prikupljena dobra podijeljena su osobama kojima je ta pomoć bila najpotrebnija:
- osobama slabijeg imovinskog stanja podijeljeni su paketi hrane, odjeća i obuća
- osnovnim i srednjim školama podijeljena je hrana za školske kuhinje, a učenicima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja dodijeljena je novčana pomoć
- udrugama umirovljenika donirana je odjeća i obuća, a udrugama osoba s invaliditetom donirana su invalidska pomagala
- novčanom pomoći omogućeno je liječenje bolesne djece i nabava vozila za osobe s invaliditetom
- donirana je materijalna i novčana pomoć stanovnicima na područjima pogođenima poplavama.

Crveni križ zahvaljuje se na pomoći i doprinosu u prošlogodišnjoj akciji i moli za pomoć i u ovogodišnjoj – 41. sabirnoj akciji Solidarnost na djelu u ime onih kojima je pomoć potrebna.