PREDAO SE POLICIJI

Pomahnitali Japanac nožem ubio 19 ljudi, ranio još 45

26.07.2016 u 09:35

Bionic
Reading

Pomahnitali 26-godišnji Japanac je u gradu Sagamihari, zapadno od Tokija, kuhinjskim nožem u centru za osobe s invaliditetom ubio 19 ljudi i ranio još 45. Njih 20 su u životnoj opasnosti

Napadač Satoshi Uematsu (26) je uhićen. Sam se predao policiji pola sata nakon napada. Policiji je rekao: 'Ja sam to učinio.'

Prema informacijama koje prenose svjetske agencije, radi se o bivšem zaposleniku tog centra koji je provalio u zgradu. Žrtve je napao dok su spavale.

Agencija Kyodo piše da je ovo jedno od većih poslijeratnih krvoprolića u Japanu te navodi da bi broj mrtvih mogao porasti.

Svjedok je ispričao da mladi ubojica ima plavu kosu i da je bio odjeven u crno. Motiv napada zasad nije poznat. Novine Asahi Shimbun objavile su da je napadač uzvikivao: 'Želim se riješiti svih invalida ovog svijeta' i da je zagovornik eutanazije, dok drugi u prvi plan ističu to što je ranije bio otpušten iz tog doma za njegu nemoćnih.

Mediji prenose da je ubojica ranije ove godine uručio tamošnjem parlamentu prijedlog o uvođenju legalne eutanazije u Japan. 'Moj je cilj svijet u kojem se može uz suglasnost staratelja eutanazirati osobe koje zbog bolesti ne mogu živjeti kod kuće i biti društveno aktivne', pisalo je u tom pismu koje citiraju japanski mediji.

Zadnje ubojstvo u gradu Sagamihari dogodilo se prije 10 godina.