'SRAMOTA ZA CIJELU HRVATSKU'

Poljudska svastika 'proslavila' Hrvatsku u svjetskim medijima

13.06.2015 u 10:57

Bionic
Reading

Svastika s poljudskog travnjaka obišla je cijeli svijet i internet te o njoj izvještavaju BBC, Sky News, Guardian, američki ESPN, talijanski mediji, NBC itd., prenoseći između ostaloga i izjavu Davora Šukera kako je ljut što se to dogodilo

Znak svastike – zloglasnog nacističkog simbola – koji se mogao vidjeti na travnjaku splitskog stadiona Poljud tijekom utakmice Hrvatske i Italije (koja je završila s 1:1), neupitno je vijest u svim svjetskim medijima, između ostaloga jer je nogomet uvijek vijest u medijima. Inače ne toliko važna utakmica Hrvatske i Italije zasigurno bi i inače bila popraćena te njezin rezultat zapamćen na sportskim stranicama novina zahvaljujući gerilskoj akciji protivnika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) poljudska svastika je cijelu priču lansirala među sportske vijest dana.

BBC tako izvještava o 'hrvatskoj svastici' te ističe da se 'nacistički simbol' mogao vidjeti na travnjaku stadiona, zbog čega su se iz HNS-a ispričali svima i ustvrdili kako je riječ o sabotaži. Guardian pak naglašava da će se Italija žaliti UEFA-i zbog nacističkog simbola na travnjaku te citira izjave predsjednika HNS-a Davora Šukera: 'Jesam li ljut? Da. Imamo taj problem da kod nas navijači ne poštuju pravila. Razgovarat ćemo o svemu sutra.'

Popularni nogometni portal Goal.com ističe kako je HNS slučaj prijavio policiji te se preko glasnogovornika ispričao svima, nazvavši događaj 'sramotom za cijelu Hrvatsku'.

O poljudskoj svastici izvijestilo je i desetine drugih poznatih svjetskih medija, od Azije do Amerike, a dosta se o njoj cvrkuće i na Twitteru. Moglo bi se reći da je Hrvatska postala - zarazni hit.