DRAMA U SLAVONSKOM BRODU

Polijevao goste kafića benzinom i prijetio da će ih zapaliti!

25.07.2013 u 14:59

Bionic
Reading

Prava drama događala se u srijedu oko 21 sat u kafiću Boomerang u Svačićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Nepoznati muškarac (34) pola je sata mirno sjedio za šankom, popio je jedno i počeo piti drugo pivo. Sve je uredno platio. Odjednom je iz plastične boce s dvije litre benzina koju je držao pokraj sebe počeo zalijevati inventar lokala, goste i konobaricu. U kafiću je tada bilo četvero gostiju koji su, shvativši kakve su mu namjere, zajedno s konobaricom brzo istrčali van, piše Večernji list

'S kolegom sam mirno sjedio za stolom kada mi je muškarac prišao i zatražio upaljač. Dao sam mu ga, misleći da želi zapaliti cigaretu. Okrenuo sam se i dvije minute poslije osjetio kako me netko polijeva nekakvom tekućinom po glavi i leđima', rekao je za Večernji list gost Davor Dokić.

Navodno je neposredno prije nemilog događaja u kafiću sjedio i napadačev otac s kojim se nešto prepirao i dovikivao preko stolova, ali je on otišao prije nego što je ovaj počeo benzinom polijevati goste.

'U ruci je držao upaljač i vikao nam da uđemo unutra da nas zapali. Govorio je kako se on ne boji smrti. Ja sam ga pozvao da izađe van pa da vidimo u čemu je problem, ali došao je samo do ulaza. Nije mi se činio pijan', nastavlja Dokić.

Svi su vidjeli da je piroman sa sobom donio bocu, ali nitko nije znao što je unutra. O motivima koji su ga nagnali da počini nedjelo nitko ništa ne zna. U kafiću je prije bio samo jednom, prije nekoliko mjeseci, i ponašao se normalno. Vlasnica i konobarica bile su uplašene i šokirane onim što se dogodilo u njihovu inače mirnom kafiću.

'Tresle smo se od straha. Nemam pojma što mu je bilo u glavi i zašto je sve to napravio. Najvažnije je da je sve sretno završilo', kazala je vlasnica Marijana Altgajer.

Ubrzo je došla policija i svladala piromana. Vatrogasci su obavili potrebne mjere i oslobodili lokal od zapaljivih para benzina. Policija će 34-godišnjaka kazneno prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.