NAKNADNO SE ISPRIČALI

Policija zaskočila novinara na autobusnom kolodvoru

29.11.2012 u 15:54

Bionic
Reading

Splitski novinar Vladimir Matijanić u utorak navečer doživio je veliku neugodnost: na autobusnom kolodvoru, gdje je čekao jednu pošiljku privatne naravi, s leđa su ga zaskočila dvojica krupnih muškaraca za koje se ispostavilo da su policajci. Odvukli su ga od autobusa, oduzeli mu mobitel i krenuli s ispitivanjem

Paket koji je dočekao nisu pregledali, no zato su se silno interesirali za njegov mobitel, pa im je sumnjiv bio čak i poziv sa broja memoriranog kao 'otac doma'. Bizarna situacija potrajala je nekih desetak minuta, sve dok policajci nisu shvatili da se radi o novinaru, nakon čega su se počeli znatno pristojnije ponašati. Matijanić je, naravno, bio nevin, pa je u Slobodnoj Dalmaciji objavio duhovito pismo policiji s naslovom 'Draga policijo, hvala na brizi, ali nisam diler'.

Inače, autobus koji je novinar čekao temeljito je pretražen, mada Matijanić tvrdi da u neke dijelove policija nije ni zavirila. Ništa sumnjivo nije pronađeno, a zamjenik načelnika splitske policije Marko Serdarević potom se ispričao novinaru na neugodnosti koji je doživio.

'Policija je imala postupanje koje nikako nije bilo usmjereno protiv novinara, jer on nije počinio nikakvo prekršajno ili kazneno djelo. Ni policija nije prekoračila svoje ovlasti već obavljala legitimiranje, što je postupak koji se obavlja svakodnevno. Zamjenik načelnika objasnio je gospodinu Matijaniću da se radilo o postupku koji nije uvijek ugodan, ali je nužan, pa mu se ispričao ako je doživio neugodnost na javnom mjestu', kazali su nam u splitskoj policiji.