prijetnje načelniku

Policija udarila na lički klan Amić: Uhićena dva brata, njihov otac u bijegu

27.01.2022 u 10:48

Bionic
Reading

Djelatnici PU ličko-senjske uhitili su dvojicu muškaraca koji su prijetili ubojstvom načelniku Općine Udbina, potvrdila je policija. Neslužbeno se doznaje da se radi o Baji Amiću (31) zvanom Bajica i njegovu bratu Darku Amiću (26), sinovima Darka Amića zvanog Dragi, piše Jutarnji list

Doznaje se i da je Dragi treći osumnjičenik u ovom slučaju, no on je i dalje u bijegu i policija za njim traga već osmi dan.

'Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 31-godišnjakom iz Perušića zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje. Oni se sumnjiče da su 20. siječnja 2022. godine u Udbini prijetili 35-godišnjaku iz Udbine vezano uz njegov rad i položaj kako bi ga uznemirili i ustrašili', potvrdili su u policiji, piše Jutarnji list.

Oni su uhićeni, bit će predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Riječ je o članovima ličkog klana Amić iz Perušića, koji gospodari velikim količinama zemlje u Lici, pogotovo na Krbavskom polju, do kojih su između ostalog došli zastrašivanjem i premlaćivanjem tamošnjih ratara i stočara. Stoka im tumara prometnicama bez nadzora, što je uzrok čestih naleta vozila i prometnih nesreća.

Nakon jedne takve načelnik Seuček je s policijom i veterinarskom inspekcijom sudjelovao u popisivanju konja lutalica, što je bio povod prijetnjama od članova obitelji Amić.

Načelnik Josip Seuček još uvijek je pod danonoćnom policijskom zaštitom.