ZAPLIJENA U ŽAŽINI

Policija pronašla arsenal oružja i 1,6 kg TNT-a

03.01.2012 u 14:38

Bionic
Reading

Na temelju sudskog naloga sisački policajci pretražili su kuću u vlasništvu Z. Š. (47) u Žažini u općini Lekenik i pronašli zavidan arsenal oružja i eksplozivnih sredstava

Pronađeno je i oduzeto 1357 komada različitog streljiva, sedam ručnih bombi, od kojih četiri improvizirane, sedam kapisli, pet spremnika za automatsku pušku, tri vojna noža, dvije protuavionske granate, dvije trenutačne tromblonske mine, dva tromblonska nastavka, jedan nastavak za izbacivanje ručnih bombi, četiri metra sporogorećeg štapina, 1,6 kilograma vojnog eksploziva TNT, 1,5 kilograma baruta, suzavac te pištolj ručne izrade, tzv. penkalo.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da ih je nabavio tijekom Domovinskog rata i od tada nezakonito držao u kući. Od Z. Š. su policijski službenici također oduzeli pet pušaka i pištolje, za koje je imao dozvole, ali ih nije držao sukladno Zakonu o oružju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja ljubitelj oružja i eksploziva prijavljen je zbog kaznenog djela nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.