TROJAC IZA REŠETAKA

Policija objavila snimku uhićenja i otkrila detalje o brutalnom ubojstvu u Omišu: 'Planirano je mjesec dana unaprijed'

13.12.2019 u 10:19

Bionic
Reading

Splitska policija pohvalila se razrješenjem ubojstva u Omišu početkom studenog ove godine, kada je usred bijela dana u svom automobilu likvidiran 38-godišnji Karmelino Fistanić. Ključan je bio motocikl pronađen u splitskoj četvrti Pazdigrad, preko kojega su došli do ubojice Stipe Ringwalda iz Šibenika te naručitelja Jerka Pirića (34) i pomagača Vlade Zolote (46)

Kako su potvrdili na konferenciji za novinare, ubojstvo je prethodno planirano najmanje mjesec dana, a počinio ga je Ringwald koji je bio sam na motociklu, prišao parkiranom automobilu i ispalio nekoliko metaka. O motivima se nisu službeno izjašnjavali, no potvrđeno je ubijeni Fistanić protiv svog bivšeg poslovnog partnera Pirića pokrenuo sudski spor u kojemu je tražio naknadu štete u iznosu od 500 tisuća kuna. Zajedno su imali beach bar u mjestu Pisak, koji je 2015. godine izgorio u podmetnutom požaru.

Ubojstvo usred bijela dana, u automobilu parkiranom uz Jadransku magistralu pored naselja Brzet, silno je uznemirilo građane. U njegovo razrješavanje bilo je uključeno nekoliko policijskih uprava, ali i Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA). S ovim ishodom, svih pet ovogodišnjih ubojstava na području Splitsko-dalmatinske županije riješeno je, a ubojice su pronađene i procesuirane.

Izvor: Društvene mreže / Autor: MUP RH

'Zahvaljujući dobro vođenom očevidu i razgovoru s nizom stanara, žrtvom i drugim svjedocima odmah smo utvrdili pravac kretanja ubojice i isprofilirali sigurnosno zanimljive osobe koje su boravile na ovom području', kazao je načelnik Sektora kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske Ivica Matković. Izbjegao je odgovor na pitanje je li pronađen pištolj kojim je počinjeno ubojstvo.

Spomenuta žrtva s kojom je policija razgovarala jest 39-godišnja djevojka ubijenog Fistanića, koja se s njime nalazila u automobilu. Lakše je ozlijeđena.

'Ovako brutalno i bezobzirno ubojstvo, i to na otvorenom prostoru usred bijela dana, bilo je alarm za policiju. Osnovali smo posebnu radnu skupinu s više stručnjaka različitih profila, obavili stotine različitih radnji, pretražili 23 stana, automobila i broda', kazao je voditelj Službe općeg kriminaliteta Ivica Buzov. Dodao je da su u jednoj od pretraga pronađene odjeća i obuća koje se povezuju s ubojstvom.

Pored toga, u istoj akciji kod ubojice Ringwalda pronađeno je 42 grama kokaina, 120 grama hašiša, 9 grama amfetamina i 41 komad streljiva. Ovaj 47-godišnjak čest je gost stranica crnih kronika, s preko stotinu prijava zbog droge i različitih vrsta nasilja.

'Omiš je mirna sredina i jasno da je ubojstvo uznemirilo javnost, no građani mogu biti mirni i spokojni- Kako je znala obraniti državu, tako će policija stati na kraj i kriminalnom podzemlju', dodao je načelnik Policijske postaje Omiš Vlade Perkušić.

Osumnjičeni trojac priveden je pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje službeno se nastavlja.

  • +6
Policija na konferenciji za medije o uhićenjima za ubojstvo u Omišu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL