A VEĆ RIJEŠILI SLUČAJ

Policija novinarku nije službeno ispitala

21.03.2010 u 10:06

Bionic
Reading

Agresivno postupanje osiguranja premijerke Jadranke Kosor prema novinarki Novog lista Sanji Vukčević dobilo je još skandalozniji nastavak. Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izdao je priopćenje u kojem tvrdi da pripadnici premijerkinog osiguranja nisu povrijedili pravila postupanja, pozivajući se između ostalog i na službeni razgovor s novinarkom koji uopće nije obavljen

Sanju Vukčević je nekoliko sati nakon nemilog događaja telefonski kontaktirala glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj, no razgovor koji su vodile bio je posve neformalne prirode, piše Novi list. Kraljević Gudelj je novinarku pitala je li ozlijeđena i kako se osjeća, dok se okolnosti samog događaja gotovo nisu ni dotakle. Na temelju navedenog čavrljanja, policija je utvrdila kako je Kosoričino osiguranje postupilo upravo onako kako je trebalo.

'Ako Sanja Vukčević misli da ima još nešto reći o jučerašnjem događaju, poslat ćemo joj službeni poziv za razgovor. Vodili smo se za tim da joj smanjimo gnjavažu i dodatni gubitak vremena, no može nam se javiti i ponovo sve obaviti', kazao je Krunoslav Borovec.

'Marina Kraljević Gudelj je policijska službenica i procijenili smo kako bi bilo najbolje da ona, koja je u dnevnom kontaktu s novinarima, nazove Sanju Vukčević. Ako policijski službenik vodi razgovor koji se odnosi na incident, to nikako ne može biti neslužbeno', kaže glasnogovornik MUP-a.

Sanja Vukčević, međutim, tvrdi se radi o – blago rečeno– nebulozi, jer joj Kraljević Gudelj ni u jednom trenutku nije naznačila da razgovaraju u službenoj formi i da bi to moglo utjecati na rezultate istrage o (ne)primjerenosti intervencije osiguranja. Nevjerica koja je uslijedila kad je shvatila da je policiji telefoniranje Kraljević Gudelj jedan od argumenata u amnestiranju premijerkinog tjelohranitelja, kod Vukčević je jednaka šoku koji je doživjela kad je ovaj srušio na pod.

'Prilično mi je nesuvislo objašnjenje da sam oborena zato što sam osiguranju prilazila s leđa. S prednje strane nisam ni mogla proći jer bi se našla u štićenom prostoru između njega i premijerke, pa bi morao reagirati, taman i na način kako je to već učinio. S time sam kroz godine bavljenja novinarstvom dobro upoznata i nije mi palo napamet to učiniti. Jedini način da dođem do fotografije bio je da ga zaobiđem', zaključuje Vukčević, piše Novi list.