eksplozija u zagorju

[FOTO] Policija istražuje tko je u Zlataru iz 'zolje' pucao u poslovnu zgradu

29.01.2021 u 14:20

Bionic
Reading

Krapinsko-zagorska policija izvijestila je da intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem koji je iz ručnog raketnog bacača u četvrtak navečer u Zlataru ispalio projektil u poslovnu zgradu, no još ne otkrivaju detalje ili motiv ovog događaja

Krapinsko-zagorska policija potvrdila je prve informacije koje su objavili vezano uz incident te nove informacije najavili po završetku očevida koji je u tijeku.

"Sinoć oko 23,20 sati u Zlataru nepoznati je počinitelj ispalio iz ručnog raketnog bacača projektil u poslovnu zgradu u vlasništvu 49-godišnjeg hrvatskog državljanina. Na zgradi su nastala oštećenja na krovištu i zidu, a ozlijeđenih osoba nema", rekla je službenica za odnose s javnošću krapinsko-zagorske policije Marijana Mužar.

Dodala je da policija intenzivno traga za počiniteljem i da će se o pojedinostima znati više nakon obavljenog očevida.

Na mjestu događaja se nalaze specijalizirani policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

  • +9
Očevid na zgradi na koju je ispaljen projektil iz 'zolje' u Zlataru Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

"O motivima ne možemo ništa reći, tek nakon obavljenog očevida kada ćemo znati više činjenica o događaju", dodala je Mužar.

Incident je komentirala i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek rekavši da se jaka eksplozija u samom centru čula na širem području grada.

"Probudila je brojne sugrađane, a to se vidjelo i na društvenim mrežama. S obzirom da su ljudi pod stresom od potresa, odmah su se probudili i pomislili da je možda opet neki potres jer su se prozori zatresli", izjavila je Auguštan Pentek za Hinu.