TEMELJITO 'ČEŠLJANJE'

Policija istražuje i savjetnika za razvoj Zračne luke Pula

05.03.2014 u 19:47

Bionic
Reading

Nakon 'pročešljavanja' vodnjanske uljare San Lorenzo, policija provodi izvide u Istarskoj županiji i zbog isplata za konzultantske usluge za razvojni projekt Zračne luke Pula, a koje su prema nalazu Državne revizije sporne

Naime, Županija je zaključila ugovor o djelu za razdoblje od 12 mjeseci za konzultantske usluge na razvojnim projektima zračne luke te se prilikom isplata naknade nije pridržavalo ugovorenih odredbi. 'Ukupni rashodi na temelju spomenutog ugovora su ostvareni u iznosu 266.729,00 kuna. Pored ugovorene naknade isplaćivani su troškovi telefona i putnih naloga, koji nisu ugovoreni', navodi se u nalazu Državne revizije.

Od ukupnih troškova po navedenom ugovoru u 2012., na ime naknada konzultantu je isplaćeno 96.000,00 kuna neto, a na ime troškova telefona i službenih putovanja 64.037,00 kuna. Udio Županije u vlasništvu Zračne luke iznosi 15 posto, no Županija je isplatila sama naknade za pružene konzultantske usluge, kao i troškove. Državnoj reviziji sporno je i to što prije zaključivanja ugovora o djelu Županija nije zaključila prethodni sporazum s većinskim vlasnikom to jest Republikom Hrvatskom (55,0% vlasništva) o razvojnim projektima Zračne luke.

Neslužbeno se doznaje da je ugovor o djelu zaključen s bivšim pilotom i poduzetnikom Deanom Čabrićem, za cijelu 2012., no i za razdoblje od srpnja do prosinca 2011. te od siječnja do lipnja 2013. godine.