KRIM ISTRAGA

Policija i USKOK se oglasili o Posavcu, Kovaču i ostalima: Tijekom dana provest će se sva uhićenja i hitne dokazne radnje

10.09.2021 u 13:05

Bionic
Reading

O uhićenjima koja su danas šokirala hrvatsku javnost, ponajprije ono o privođenju međimurskog župana Matije Posavca, ali i traženju skidanja imuniteta SDP-ovom zastupniku Stjepanu Kovaču oglasili su se lokalna policija i USKOK

'Policijski službenici PU koprivničko-križevačke su u suradnji s Policijskim nacionalnom uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), rano jutros započeli s realizacijom kriminalističkog istraživanja.

  • +15
Stjepan Kovač Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tijekom današnjeg dana provest će se sva uhićenja kao i hitne dokazne radnje koje su rezultat ovog istraživanja - koje je obuhvatilo više osoba, neke s javnim dužnostima - pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja oglasit ćemo se priopćenjem s više detalja', navela je policija.

USKOK je poručio da se navedene radnje provode u odnosu na više osoba, među kojima su i službene osobe, za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

  • +13
Matija Posavec Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Za sada se može potvrditi da se među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje nalazi i saborski zastupnik za kojeg je od Hrvatskog sabora zatraženo skidanje imuniteta, stoji u priopćenju.