prijetnje mailom

Policija evakuirala najmanje šest njemačkih sudova nakon prijetnji bombom

11.01.2019 u 13:00

Bionic
Reading

Policija je pretražila sudnice u najmanje šest gradova diljem Njemačke nakon prijetnji bombom upućenih emailom u petak, izjavili su dužnosnici

Policija je priopćila da je evakuirala sud u istočnom gradu Potsdamu te u zapadnom gradu Wiesbadenu gdje je pronađen sumnjivi paket.

Sudovi su također ispražnjeni u središnjim gradovima Magdeburgu i Erfurtu i u sjevernoj luci Kielu, izvijestio je list Hannoversche Allgemeine Zeitung.

Još je jedan sud nakratko zatvoren i to u Saarbrueckenu nedaleko od granice s Francuskom nakon prijetnje bombom upućene emailom, piše Bild. Policija je pretražila zgradu i nakon toga dopustila otvaranje suda, navode novine.

"Trenutačno smo u zgradi suda u Potsdamu. Tamo je upućena prijetnja bombom danas", objavila je policija na Twitteru. "Slično sastavljene prijetnje primljene su u drugim gradovima."

Glasnogovornik policijskih snaga u Wiesbadenu kazao je da je prerano reći postoji li veza među prijetnjama. "Istraga je tek počela", izjavio je Johannes Numann.

Njemačka savezna policija za prijetnje je saznala iz medija i trenutačno nije uključena ni u kakvu istragu s tim u svezi, rekla je njihova glasnogovornica.